Nahraďte klasická otočná dveřní křídla dveřmi zasouvacími do stěny díky praktickým stavebním pouzdrům, které interiéru nabízí úsporné, elegantní, tiché a také bezbariérové řešení, a navíc moderní způsob oddělení jednotlivých prostor.

Stavební pouzdro je prvek zabudovaný v příčce, jehož konstrukce umožňuje dveřnímu křídlu elegantně zajíždět do stěny. „Jednoznačnou výhodou stavebních pouzder je úspora místa v interiéru – v otevřeném stavu jsou totiž dveře schované ve stěně, na rozdíl od otočného dveřního křídla tak nevyčnívají do prostoru. Díky tomu lze naplno využít prostor u stěny v bezprostřední blízkosti dveří,“ vysvětluje Petr Paksi, obchodní ředitel společnosti JAP FUTURE, jediného českého výrobce stavebních pouzder. Kromě zvětšení užitného prostoru patří mezi další výhody stavebních pouzder také optické odlehčení prostoru i bezpečnější pohyb po místnosti.

Vlevo – varianta se dveřmi / Vpravo – varianta se dveřmi ve stěně

Varianta se dveřmi:

  • málo místa
  • omezené možnosti dispozice interiéru
  • překáží volnému pohybu

Varianta se dveřmi ve stěně:

  • zvětšení užitného prostoru
  • praktičtější možnosti při rekonstrukci stávajících prostor
  • větší svoboda při projektování
  • volnější a bezpečnější pohyb po místnosti

Stavební pouzdra lze zabudovat jak do klasické zděné stěny, tak i do sádrokartonové příčky – dle toho se liší jejich typ i postup usazení. Pouzdro zajistí plynulý pojezd všech typů dveřních křídel – dřevěných, celoskleněných i dveří s moderní hliníkovou konstrukcí. Nabízí se ve variantě pro jednokřídlé i dvoukřídlé dveře. U dvoukřídlé varianty se jedná o dvě pouzdra navzájem spojená vodící lištou, kdy je každé z pouzder určeno pro jedno dveřní křídlo, které se vysouvá do středu dveřního průchodu.

Více na www.japcz.cz.