Pomůžou vám s tím sítě proti hmyzu, které v současnosti nabízí víc možností než kdy dřív. Jde o varianty provedení, typy síťovin, barevné možnosti i výrobu na míru. Nezáleží na tom, jestli potřebujete síť do dveří na terasu, do klasického okna nebo posuvného okenního portálu. Dostupné modely pokrývají snad všechny potřeby interiéru.

Typy sítí proti hmyzu

Sítě na míru u nás vyrábí například společnost BUILDING Shutter Systems pod značkou Minirol. Produktové portfolio dělí na sítě proti hmyzu do oken a dveří, přičemž ty okenní se dále dělí na pevné, rolovací a plisé, u dveřních najdete mimo těchto tří variant ještě posuvné sítě proti hmyzu.

  • Pevné sítě jsou vhodné do všech typů oken a dveří. Montáž se provádí z venkovní strany, přičemž na okno se síť pouze nasadí, na dveře se instaluje na rám. U druhého zmíněného typu doporučujeme využití samozavíratelných pantů, protože jen tak snížíte šance hmyzu na vniknutí dovnitř během otevření sítě.
  • Posuvné sítě tvoří pohyblivé křídlo z extrudovaného hliníkového profilu, které po celém obvodu lemuje těsnící kartáček, aby ani tudy dovnitř nepronikl žádný hmyz. Křídlo se dá jednoduše sundat bez použití nářadí, takže ho můžete na zimu uklidit.
  • Rolovací sítě se pohybují horizontálně nebo vertikálně ve vodících lištách a navíjí se na hřídel uloženou v roletovém hliníkovém boxu. Montují se na rám nebo do ostění, a to i ve snímatelné variantě.
  • Plisé sítě najdete také pod označením skládané sítě, které se hojně využívají do velkých stavebních otvorů. Síť se montuje především do ostění, ale díky pomocným profilům ji čelně nainstalujete i na rám dveří nebo na stěnu.

Neomezené možnosti síťoviny

Možná budete až překvapení, co všechno současné typy síťovin dovedou. Výrobce sítí značky Minirol nabízí vedle klasické síťoviny hned několik typů – s protipylovou ochranou, UV vrstvou, vylepšenou průhledností (Invisible) nebo zvýšenou odolností proti drápkům domácích mazlíčků (Petscreen). Při výrobě je možné na vyžádání do dveřních sítí pro hmyzu vytvořit speciální otvor pro psy a kočky, aby mohli nerušeně procházet sem a tam.

Pokud vás zajímají další podrobnosti, konkrétní řešení pro vaše okna a dveře a cenová nabídka, kontaktujte přímo odborníky na oficiálním webu značky Minirol.