Pakliže jste se rozhodli pro renovaci vaší domácnosti, jistě přijde na řadu rovněž kuchyň. Tato místnost si zaslouží velkou pozornost, vždyť v ní mnozí z vás tráví celé hodiny denně. Jako milovníci vaření si určitě přejete, aby zde nechyběla kvalitní a prostorná kuchyňská linka a další praktický nábytek. Ideální je, pokud se obrátíte na specialisty, kteří vám vytvoří kuchyni přímo na míru.

Výhody kuchyně na míru

Hlavní předností realizace kuchyně na míru je fakt, že architekti a designeři plně vyhoví nejen vašim požadavkům, ale jsou schopni zároveň maximálně využít daný prostor, jenž jim místnost nabízí. Doporučí vám, jak má vypadat tvar kuchyňské linky, potažmo materiály, z nichž má být vyrobena. V tomto ohledu hrají stále prim klasické dřevěné linky, velmi oblíbené jsou však v poslední době také například linky s deskami z mramoru. Jsou totiž vysoce odolné a mají dlouhou životnost. Nepoškodíte je ani při kontaktu s ostrými noži a dalšími pomůckami, jež při přípravě pokrmů využíváte.

Vestavěný nábytek

Kuchyně jako celek působí daleko kompaktněji, jsou-li realizované na zakázku. Veškerý nábytek na míru k sobě dokonale pasuje, nic nepůsobí rušivým dojmem a nevkusně, jako je tomu občas v případě, že si jednotlivé kusy pořizujete sami a zvlášť v obchodech, kde jsou k dostání pouze sériově vyráběné produkty. Aplikovat se dají třeba vestavěné skříně, které nejenže působí celistvým dojmem, ale současně plně zužitkují dispozice místnosti. Skvěle se hodí především do menších domácností, kde je obecně nedostatek volného místa a je nutné zvlášť pečlivě dbát na uspořádání a četnost vybavení.

Barvy v kuchyni

Z hlediska designu dnes dominují kuchyně na míru v kombinaci dvou barev. Možná vůbec nejlépe působí linka a další nábytek v černobílém provedení, případně může být černá nahrazena červenou, šedivou či oranžovou barvou, která působí velmi svěžím dojmem. V kuchyni však není žádoucí přílišné množství barev, je třeba si dát pozor také na sladění se stěnami. Inspiraci najdete v sekci kuchyně fotogalerie od společnosti JN Interier, jednoho z předních výrobců kuchyní na míru.