Velká část české populace bydlí v nájemních bytech. Není proto s podivem, že je o pronájmy neustále velký zájem. Platí to hlavně pro velká města, především tedy Prahu, která je v tomto směru vůbec nejatraktivnější lokalitou.

Najít pronájem bytu v Praze nemusí být v dnešní době nic lehkého. Pokud sledujete inzeráty a nabídky v jednotlivých realitních kancelářích, často se stává, že pronájem bytu, který vás zaujme, již není aktuální, protože o něj rychleji projevil zájem někdo jiný. Mnohdy stačí zmeškat pár hodin a máte smůlu. Proto je dobré si hledat pronájem bytu v Praze skutečně aktivně a intenzivně, jedině tak zvyšujete šanci, že monitorováním a zajištěním vhodné nemovitosti neztratíte dlouhé týdny, ba dokonce měsíce.

Hlídací pes pomůže s orientací při hledání bytu k pronájmu

Velmi praktickým pomocníkem může být služba, kterou nabízí portál reality.idnes.cz. Na něm máte možnost sledovat všechny nové nabídky na pronájem bytu v Praze i dalších městech v České republice pomocí takzvaného hlídacího psa.

Na webu zadáte konkrétní parametry, jež by reality měly splňovat dle vašich představ. Jde zejména o dispozice bytu, jeho velikost, případně třeba také lokalitu, patro apod. Na základě toho vám hlídací pes portálu bude promptně zasílat nové nabídky na vaši emailovou adresu, takže nic nepřehlédnete a budete mít šanci včas reagovat, aby se pronájem bytu nestal „kořistí“ jiných zájemců.

Jak je to s cenami za pronájmy?

Vždy je samozřejmě lepší, pokud se zajímáte spíše o nabídky na prodej bytu v Praze. Nemáte-li ale potřebné finance, potažmo si je nemůžete zajistit například pomocí hypotečního úvěru, nezbývá nic jiného, než si sjednat pronájem bytu. Ceny jdou poměrně strmě vzhůru, což samozřejmě může ovlivnit délku hledání vhodné nemovitosti. Dvojnásob to platí v Praze a krajských městech, kde má poptávka rostoucí tendenci. Tím, že si budete hlídat veškeré možné nabídky na pronájem bytu, zvýšíte nejen šanci na rychlé vybavení této záležitosti, ale také na sjednání levnějšího nájmu. Budete mít dokonalý přehled o tom, zda jsou pronájmy uskutečnitelné bez různých poplatků navíc, kaucí atd.