Obývací pokoj byl pro vás středem společenských setkání. Zde jste seděli s přáteli u kávy, zde jste si s partnerem dávali sklenku vínka a sledovali film. To se změnilo, ostatně jako vše, s příchodem dětí do vašeho života. Tito malí, energičtí obyvatelé využívají obývací pokoj ke hrám. Je tedy důležité jej správně zařídit. Máme pro vás pár rad, jak na to, abyste vytvořili bezpečný a přátelský prostor pro ty nejmenší.

1. Odolná sedací souprava

Sedací souprava půjde první útokem. Vyberte proto takovou, která něco vydrží! A tím myslíte, aby vydržela i několikahodinové skákání vašich ratolestí. Materiál by měl být stejně odolný jako konstrukce. Volte bavlnu, namísto kůže, eko – kůže, či sametu a jemu podobných. Barvy volte tmavé, nebo se zaměřte na látky, které jsou přímo doporučovány k malým dětem.

2. Dekorace z látky

Jednoznačně nejoblíbenějším prostorem pro všechny hry se stane koberec. Je tedy důležité vybrat ten pravý. Měl by být dostatečně veliký a nejlépe volně položený v prostoru. Což znamená, že by na něm neměl být umístěný žádný nábytek, ani konferenční stolek. Měl by být z „bezpečného“ materiálu a s příjemným designem. Jeho tloušťka by měla být dostatečná, aby dítě neprochladlo od země. Nejlepší volbou bude barevný a pestrý koberec, na kterém nebudou vidět nechtěné skvrny. Vedle koberce si pořiďte polštáře a deky, které pro vaše dítko vytvoří komfortní atmosféru.

3. Bezpečí

Volte vždy raději nábytek se zaoblenými hranami, který vám ušetří mnoho bolístek. Jestliže se nemůžete vyhnout ostrým hranám, pořiďte chrániče, které alespoň zmírní případné neštěstí. Na šuplíkové komody si pořiďte pojistky, které zase ochrání nenechavé a zvědavé prstíky.

4. Extra úložný prostor

Neboli také zajistěte dostatečně extra prostor pro hračky! Po několika bezvýsledných pokusech vzdáte uklízení hraček zpět do dětského pokoje. Pořiďte si koše a boxy. Tv stolky vám nabídnou úložný prostor, pokud je nebudete chtít mít na očích.