Kuchyň hraje i v dnešní době v každé domácnosti velmi důležitou roli. Pakliže se chystáte na její rekonstrukci, případně ji zařizujete ve zcela novém bytě, dobře zvažte, jaký typ linky zvolit, abyste se v místnosti následně mohli plně realizovat a nábytek vám nebyl spíše na obtíž. Jaké v tomto směru máte možnosti?

Rohová linka

Tradičně nejoblíbenější variantu představuje rohová kuchyňská linka. Její výhodou je fakt, že se bez problémů vejde i do menších místností. Rohová kuchyň se těší značné popularitě v bytových jednotkách panelových domů, své uplatnění však zcela jistě najde také v rodinných domech.

Ukázka moderní rohové kuchyně zhotovená do panelákového bytu.

Velkou předností, jíž se rohová kuchyňská linka může pochlubit, je dostatek pracovního prostoru, přičemž tato linka nepůsobí zbytečně robustním dojmem. Stačí, když si pohlídáte optimální rozdělení jednotlivých zón tak, aby na sebe vzájemně navazovaly.

Exkluzivní bytová linka v zajímavé barevné kombinaci nabízí efektivní rozdělení na zóny.

Rohové kuchyňské linky přispívají ke snadné přípravě pokrmů, mytí nádobí a dalším činnostem, aniž byste museli neustále pobíhat po prostoru celé kuchyně. Z hlediska ergonomie se nepochybně jedná o dobré řešení.

Další varianty

Návrh kuchyně může samozřejmě počítat také s dalšími modely kuchyňských linek. Bydlíte-li ve větším bytě, v němž nemusíte řešit každý čtvereční metr, dá se vytvořit například mimořádně prostorná kuchyňská linka ve tvaru písmene U, kdy uvnitř vznikne ostrůvek. Takovýto model je ideální pro majitele nemovitostí, kteří v kuchyni rádi tráví hodně času, milují vaření a vše kolem. Alternativu pak představuje kuchyňská linka ve tvaru písmene L, jež je do jisté míry podobná rohové variantě, má však obě křídla výrazně delší, čímž vzniká více místa pro jednotlivé zóny. Jde opět o řešení pro spíše větší domácnosti.

Kuchyňské linky na míru vyrábí společnost Gabon, o níž se můžete dozvědět více na jejích webových stránkách gabon.cz.