Automobil dnes můžeme vidět téměř v každé domácnosti. Mnohdy jich vlastní jedna rodina i více a tím vzniká problém, kam auto parkovat. Nejpraktičtější variantou je rozhodně garáž, která vaše auto chrání od povětrnostních vlivů, od zlodějů apod. Důležitou složkou garáže jsou pak jednoznačně garážová vrata. Bez garážových vrat by garáž neplnila svůj účel a v podstatě ztrácela smysl. Při výběru garážových vrat je však třeba zohlednit pár faktů.

Která garážová vrata pořídit?

Na trhu se nabízí několik různých typů garážových vrat. Je však třeba počítat s tím, že ne všechna vrata jsou vhodná do každé garáže. Zpravidla je dobré si předem zjistit, která vrata jsou vhodná pro tu vaši garáž a neorientovat se pouze podle ceny a vzhledu. Máte možnost pořídit si sekční garážová vrata. Sekční vrata mohou být výsuvná do stropu či výsuvná do boku. Prvně jmenovaná sekční vrata mají vynikající tepelnou izolaci a zabírají minimum prostoru, tudíž se hodí i do menších garáží. Sekční garážová vrata výsuvná do boku se hodí do garáží, u kterých máte nízké nadpraží. Zároveň jsou o něco finančně náročnější. K dostání jsou také garážová vrata rolovací, která jsou vhodnější spíše do samostatných garáží. Izolační vlastnosti tohoto typu garážových vrat totiž nejsou úplně ideální. Jestliže máte prostornou garáž a dostatek místa, můžete zvolit garážová vrata výklopná. Každopádně pokud váháte, určitě budou vždy plnit bez problémů svůj účel sekční vrata.

Proč jsou oblíbená sekční vrata?

Jestliže máte na garážová vrata ty nejvyšší požadavky a potrpíte si na kvalitu, jistě pro vás bude nejlepší, když si pořídíte sekční garážová vrata. Manipulace s nimi je totiž velice pohodlná, rychlá a bezpečná. Tato garážová vrata zaručují bezproblémový chod, bezkonkurenční funkčnost a mají vynikající tepelné a izolační vlastnosti. Sekční vrata obsahují dobré bezpečnostní prvky a jsou odolné vůči špatnému počasí. V podstatě představují nejpraktičtější variantu ze všech typů garážových vrat.

Která garážová vrata jsou kvalitní?

Špičkou mezi sekčními garážovými vraty jsou garážová vrata DoorHan. Znamenitých výsledků dosahují díky použitému materiálu a technologiím, kterými jsou sekční garážová vrata DoorHan zpracována. Jsou zhotoveny ze dvou vrstev ocelových plechů. Výplň je tvořena polyuretanovou pěnou. Díky dvou vrstvách, vnitřní a vnější, neexistuje tepelný most a nedochází k promrzání vrat na spojích, ani nikde jinde. Příznivá je cena těchto vrat. Vyrábí se v u nás v České republice na automatických linkách, což umožňuje velkou výrobu a tudíž i velmi dobré ceny. Neznamená to však, že jsou tato garážová vrata jedny jako druhé. Vy si můžete sami zvolit barvu, typ panelů, povrch a vytvořit si tak zcela vlastní design. Garážová vrata DoorHan můžete ladit do stejných tónů a do stejného stylu jako ostatní prvky vašeho domu. Tato garážová vrata se mohou stát originálním designovým doplňkem nejen vaší garáže, ale celého domu.

Zdroj fotografie: DoorHan