Pokud vám záleží na vašem majetku a chcete si jej chránit, měli byste si pořídit kvalitní garážová vrata a bránu včetně pohonu. Všechny tyto prvky tvoří nejen ochranou funkci, ale mohou být zároveň ozdobou vašeho domu. Právě garážová vrata nebo brány jsou zpravidla designově povedené a můžete si je sladit se zbytkem vašeho pozemku.

Ideální garážová vrata

Vaše garážová vrata by měla být kvalitní, bezpečná, funkční a důležitý je také vzhled. U garážových vrat můžete zvolit vrata z různých materiálů, typ otevírání a také pohon. Rozlišujeme několik typů garážových vrat, konkrétně sekční garážová vrata, posuvná, rolovací, výklopná a křídlová. Nejpraktičtějším typem garážových vrata jsou sekční garážová vrata, která se otevírají tím způsobem, že se vysunou ke stropu. Zabírají minimum místa a hodí se do všech otvorů. Posuvná garážová vrata jsou obdobou sekčních vrat. Neotevírají se však ke stropu, ale do boku. Pokud budete potřebovat do vaší garáže vejít, nemusíte otevírat celá vrata, pouze si je povysunete tak, abyste mohli projít. Rolovací garážová vrata nevyžadují složitou montáž a můžete je vidět zejména tam, kde se vrata dodatečně montují na staré garáže apod. Nabízí však velmi elegantní řešení. Výklopná garážová vrata nevyžadují elektrický pohon. Vyrábí se z jednoho kusu a jsou velice odolná, v podstatě nezničitelná. Zabírají však poměrně dost místa. Křídlová garážová vrata představují praktickou a nenáročnou variantu.

Vhodná brána

Pokud chcete mít svůj majetek dostatečně chráněn, měli byste pouvažovat také o vstupu na váš pozemek. Ideální je pořídit posuvnou bránu, která je moderním řešením pro vjezd automobilu na váš dvorek. Posuvné brány jsou viditelnou součástí vašeho domu, a proto by taktéž jako garážová vrata, měly ladit s vaším domem a plotem. Samozřejmě musí být kvalitní a praktické. Posuvné brány vybírejte tedy dle vzhledu a dle toho, na co bude vaše brána navazovat. Rozhodující je zeď, plot nebo jiná stavba. Vhodné jsou posuvné brány, neboť ušetří nejvíce místa a jsou tedy perfektním řešením pro každého.

Pohon posuvných bran

Nedílnou součástí posuvných bran je samozřejmě jejich pohon. Pohony bran vám poskytnout komfortní a bezpečný vstup na váš pozemek. Výhodou je dálkové ovládání. Jestliže dojde k výpadku elektrického proudu, lze vaši bránu otevřít i ručně. Další předností je samouzamykatelnost pohonu proti násilnému vniknutí. Pohony bran spolehlivě zajišťují otevírání a zavírání vaší brány. Vy si tak budete moci vaši bránu otevřít přímo z vašeho automobilu. Tato investice se rozhodně vyplatí.