Nejenom na internetu můžete nalézt mnoho článků o grilování, především o tom jaké maso grilovat, jak ho připravovat, jak ho nakládat, jaké používat koření, jaké jsou oblíbené recepty na grilování apod. Často, ale autoři zapomínají na to nejdůležitější, a to jaký gril k přípravě chutných a šťavnatých pokrmů použijete. Mezi přípravou masa na levném grilu, nebo na grilu za několik tisíc je dosti velký rozdíl.

Grily Weber všech typů

Grily Weber patří bezesporu mezi jedny z nejkvalitnějších grilů. Firma Weber vyrábí grily všech typů, od elektrických grilů, plynových až po klasické grily na dřevěné uhlí. Grily firmy Weber se mimo jiné vyznačují extrémně dlouhou životností, především díky rámové konstrukci včetně poklopu, kotle, případně grilovací vaně a všem vnitřním částem, jako např. hořákům a zapalovacím a čistícím systémům.

Grily Weber na dřevěné uhlí jsou konstruovány do kulovitého tvaru a dodávají se zároveň s víkem na gril. Díky kulovitému tvaru grilu Weber se maso, zelenina, ryby grilují ze všech stran rovnoměrně. Uhlíky leží na samostatném roštu, vzduch k nim tedy může proudit i zespodu, čímž lépe hoří a dá se regulovat teplota. Po přiklopení grilu víkem, můžete na grilu nejen bez problémů grilovat ale také péct. Také rozdělání uhlíků se samozapalovací sadou je velmi snadné a rychlé. Celý proces trvá 25 minut a je bez jakékoli práce.

Elektrické grily Weber jsou ideální pro grilování i tam, kde to s klasickým grilem není možné. Připravujte svoje pokrmy nejen chutně, ale i zdravě. Elektrické grily obsahují topnou spirálu, která díky svému výkonu dokáže nahradit plynový hořák nebo dřevěné uhlí. Pod spirálou se většinou nachází odkapávací nádoba na omastek. Odkapávací nádoba zachycuje veškerý omastek, který by na klasickém grilu kapal přímo na uhlíky a vypařovaly by se zdraví škodlivé látky. Elektrické grily vedle zdravého grilování nabízejí i další zásadní výhodu, nemusíte je po grilování čistit od špíny a mastné nečistoty.

Plynové grily Weber jsou navrženy pro tu nejsnadnější manipulaci a vyrobeny jsou z nejnovějších a velmi kvalitních materiálů. Díky unikátní technologii plynové grily disponují hořáky, které rovnoměrně ohřívají celou grilovací plochu. Pokrmy jsou tak ugrilovány rovnoměrně po celé své ploše. I vy si tak můžete během okamžiku ugrilovat Vaše oblíbené maso nebo jiné pochoutky.

Kvalita materiálů grilů Weber

Kvalita použitých materiálů, to je další charakteristika grilů Weber. Nestane se Vám, že byste se otrávili odloupnutou barvou z grilu, nebo výpary, které se mnohdy z nekvalitních grilů žárem uvolňují. Pokud Vám jde o zdraví a o skvělý prožitek při grilování se spoustou dobrého jídla, rozhodně si pořiďte kvalitní grily a příslušenství od firmy Weber v našem Gril Centru.