Dřevo je velice oblíbený materiál, ze kterého se dá vyrobit strašně hodně věcí. V každé domácnosti najdeme mnoho nábytku, který je zhotoven z truhlářského dřeva, využíváme jej třeba k topení i na zahradě. Nepostradatelné je na mnoha stavbách. Dřevo se dá krásně opracovávat, je pevné a má perfektní užitné vlastnosti. Nabízí širokou škálu nejrůznějších odstínů, tvrdosti, ale také vzorů. Tento přírodní materiál v sobě skrývá kouzlo přírody. Působí příjemným dojmem a ať už si pořídíte ze dřeva cokoli, dřevo bylo a bude vždy součástí každého obydlí, i toho nejmodernějšího.

Pro truhláře je dřevo základním materiálem, se kterým se pracuje. Truhlářské řezivo a dřevo je vhodné pro výrobu různých typů nábytku, ale také k dalšímu truhlářskému zpracování. K tomu se využívají stromy jehličnaté i listnaté, tvrdé i měkké. Velice známý je dub, buk, smrk, borovice nebo třeba modřín. Stále více do popředí se také dostávají exotické dřeviny, jako je třeba Hevea či Acacia.

Ať už jste či nejste truhlář, ale sháníte levné, avšak kvalitní dřevo, exotické dřeviny je tou správnou volbou. Můžete tak ušetřit na materiálu, aniž byste byli ochuzeni o tu správnou kvalitu dřeva, která je pro výrobu nábytku a dalšího důležitá. Exotické dřevo Hevea má podobné vlastnosti jako dub, je však téměř o polovinu levnější. Práce s tímto dřevem je snadná, dobře se řeže, hobluje, vrtá i ohýbá. Dřevo Hevea je pevné a vydrží velkou zátěž díky své struktuře. Každé dřevo časem vysychá, avšak toto ztrácí na svém objemu velice málo. Výhodou je možnost moření do jiných odstínů, lze jej tónovat či lehce obarvit. Z tohoto dřeva můžete zakoupit různé spárovky, cinkované i průběžné.

Exotické dřevo Hevea je naprosto ekologické a můžete z něj vyrobit jakýkoli interiérový nábytek či doplňky do domácnosti, např. kuchyně, židle, police, skříňky, stoly. Vhodné je i na okna a dveře, dřevěné schodiště a zábradlí. Podlaháři toto dřevo využívají na masivní dřevěné podlahy.

Prodejem tohoto exotického dřeva i dalšího truhlářského dřeva se zabývá společnost N & H spol. s.r.o. Jsou přímých dovozcem spárovek z exotických dřevin a nabízí i hotové výrobky. Můžete nahlédnout na internetové stránky této společnosti, kde najdete mnoho důležitých informací, mimo jiné je zde k dispozici také ceník dřeva a fotogalerie využití dřeva. Jestliže jste truhlář nebo kutil, najdete zde dřevo, které je levné, kvalitní a má široké využití.

Zdroj fotografie: společnost N & H spol. s.r.o