Posezení na zahradě patří zejména v letních dnech k velice využívanému prostoru. Ať už to jsou nejrůznější zahradní domečky, přístřešky či třeba pergoly. Teplé večery jsou jako stvořené k letní párty, grilování či jen tak k posezení s rodinou nebo přáteli. Představme si novinku v zahradních pergolách – samostatně stojící pergoly, které vás uchvátí nejen svým praktickým provedením, ale také velice moderním vzhledem.

Novinka na trhu markýz

Společnost Servis Climax a.s. přišla tuto sezónu na trh s novými markýzami, konkrétně se samostatně stojícími pergolami. Rozšířila tak sortiment o tyto pergoly s názvy MED 85, MED ISOLA FLY 130 a MED COUNTRY. Lze je sehnat v provedením z lakovaného hliníku nebo přírodního materiálu a to dřeva.

Výhody samostatně stojících pergoly

Mezi hlavní výhody samostatně stojících pergol patří jednoznačně unikátní kombinace ochrany a to před slunečním zářením i deštěm. Na konstrukci pergoly, ať už z hliníku či dřeva, je napnuta PVC látka. Ta nepropouští vodu a odvádí ji tak, aby voda nekapala do obytného prostoru. Klasické markýzy, které jsou zhotoveny z akrylátových látek nedisponují těmito vlastnostmi. Při dešti je tedy nutné markýzu stáhnout a jako přístřešek ji dále nelze využívat, až opět při příznivém počasí. Látka PVC je proti povětrnostním vlivům odolná.

Použití

Pergoly z markýz se hodí na každou zahradu i terasu, zvláště k moderním domům, kterým vytvoří tu správnou nadčasovou atmosféru. Lze ji ovládat buď klikou, tak motorem. Maximální rozměr základního provedení je 900 x 700 cm. Jednotlivé moduly lze však spojovat a vytvořit tak šířku 1 200 cm. Oceníte také možnost doplnit pergolu o svislé clony či bočnice, čemuž zabráníte většími průniku sluníčka či se schováte před deštěm. Zakoupit lze i speciální clony, které jsou určené na silné větry. Ty jsou zhotoveny z PVC látky, která je průhledná, čímž zaručíte dostatek denního světla.

Jaké můžete zakoupit provedení?

Základní provedení markýzy MED 85 je bez podpěrných noh. PVC látka je zavěšena pod konstrukcí a vedena ve vodících lištách. Látka je napnutá příčkami a ty zaručují to, že je potah ideálně natažen. Pro představu stojí nejmenší rozměr (200 x 250 cm) bez DPH, dopravy a montáže částku od 27 350 Kč. Další typ MED ISOLA FLY 130 je již samostatně stojící pergola. Konstrukce je zhotovena z hliníku. Tato markýza disponuje unikátním systémem, který zajistí napnutí potahu tak, že je látka klenutá do oblouku. Vytváří tak odvodní žlaby, skrze které se voda nedostane do pergoly. Nejmenší provedení (240 x 250 cm) seženete za 67 750 Kč bez DPH, dopravy a montáže. Posledním typem je pergola MED COUNTRY, jejíž konstrukce je ze dřeva – borovice. Dřevo je namořeno speciální látkou, aby bylo chráněno před povětrnostními podmínkami. Odvod vody je opět řešen pomocí žlabů, které svedou vodu mimo pergolu.

Informace a fotografie: www.climax.cz

Publikováno v kategorii: Zahrada