I když zrovna nemáte manžela, který by neustále něco opravoval a čas trávil výrobou praktických pomocníků do domácnosti a na zahradu, každou domácnost je třeba vybavit vhodným domácím nářadím. To se hodí při údržbě domu, interiéru i zahrady. Čas od času se potřebuje něco obrousit, vyvrtat, uříznout či opravit. A pokud je přece jen váš protějšek kutil, určitě mu udělá radost domácí dílna, ve které se může vyřádit a pilně se věnovat svému koníčku, či sběratelství. Domácí dílna je praktická, nejen proto, že nářadí rozmístěné kolem celého domu i v něm, není zrovna efektivní, ale mnohdy i zdraví ohrožující. Pohozené hřebíky, pilky a vaše děti! Raději si nic nepředstavovat!

Kde bude dílna?

Nejdřív si musíte vyhradit prostor, kde bude dílna umístěna. Často poslouží garáž nebo zahradní domek. Účel domácí dílny může být různý. Jednak může sloužit pro skladování oblíbeného nářadí Bosh, jako jsou vrtačky, brusky, pilky, ale také jako místo pro sekačky, strunovky, hrábě apod. Dále se zde nabízí možnost k realizaci koníčků, kterými může být modelaření, vyřezávání ze dřeva, pletení košíků apod.

ČTĚTE TAKÉ: Frézka do vaší hobby dílny

Čím dílnu vybavit?

Odpověď je jednoduchá. Záleží na tom, jak velký máte prostor a co budete v dílně dělat. Jinak si ji zařídí kutil, který pracuje se dřevem, jinak zase modelář. Důležité je i rozmístění oken a dveří. Každopádně je dobré, když máte v této místnosti okno, kterým může pronikat denní světlo. Vhodné je třeba hliníkové okno, které je naprosto odolné a praktické právě do takových prostor.  Pořiďte si nábytek, kde si můžete vše přehledně uložit. Nepraktické jsou hluboké skříňky, vše je dobré mít po ruce. Pořiďte si také nádoby na hřebíky, šroubky, matky apod. Nesmí chybět pracovní stůl se zásuvkami, kam budete moci uložit malé ruční nářadí. Pro občasné použití postačí pořídit hobby stroje a ruční nářadí. Zde je v podstatě na vás, co se vám bude hodit. Není problém si později cokoli dokoupit.

Zdroj fotografie: www.robshop.sk