Barvou roku 2013, který bude následovat, je královská, umírněná a hluboká modř. Tato modrá barva působí zklidňujícím dojmen a do našich životů, které jsou velice hektické, přináší neobyčejný klid a pohodu. Je uvolňující, zklidňující, inspirující a je barvou duchovní čistoty. Hodí se do každého interiérů, neboť nás konejší, uvolňuje stres a napětí.

Královská modř vytvoří originální dojem

Když si vymalujete modrou barvou, interiér bude působit velice elegantně, solidně až magičně. Tato silná barva náš překvapí svým nečekaným hlubokým půvabem. Ve skutečném světě se vyskytuje jen zřídka, proto dodává každé místnosti exkluzivitu a originalitu. Modrá nabízí mnohostranné využití, co se týče barevné škály, protože vypadá době s podobně sytými jasnými tóny, např. s barvami citrusů – žluou, oranžovou, červenou a s dalšími teplejšími neutrálními barvami. Dokonce k ní můžete zvolit jiné odstíny modré, zelenou či fialovou.

Další trendové barvy 2013

Barevné trendy pro příští rok představila společnost AkzoNobel, pod kterou spadá firma Dulux na akci Týden barev. Specialisté značky Dulux se inspirovali tím, jak se celý svět propojuje a vytvořila paletu barev do interiéru pro rok 2013. A právě rok 2013 bude o individualitě ve vztahu ke skupině a také o svobodě volby. Volnost a pohyb je možné znázornit jemným vrstvením úzce propojených pastelových tónů. Stejného efektu docílíte silnějšími intenzivnějšími odstíny pro noblesní a uvolněný dojem. Pokud chcete vytvořit uvolňující a klidnou atmosféru, volte odstíny zasněžené krajiny nebo také smyslné temné odstíny, které charakterizuje stojatá voda. Magický dojem vytváří barevné tóny svítání a soumraku. Oslní vás bezpochyby odstíny, které jsou inspirované přírodními barvivy, jako je červená řepa, mrkvová šťáva, pálená hlína či indigové tóny deninu. Tyto barvy jsou teplé a je vhodné je využít do místností, kde budete trávit spoustu času. Dalšími trendovými barvami je tlumená lila, květinová růžová nebo odstíny zlata a bronzu.