V žádné koupelně nesmí chybět baterie. Ta doplňuje umyvadlo, vanu nebo třena sprchový kout. Baterie jsou především praktickým pomocníkem, skrze které se k nám dostává voda. Mohou však rovněž podstatně změnit i výraz každé koupelny. Při výběru vodovodní baterie tedy hledíme nejen na funkčnost, ale také design. Současné trendy nabízejí vodovodní baterie se srovnatelným funkčním základem, a to v nepřeberné šíři designovým variant. Možná se ptáte, jaké baterie koupit do vaší koupelny? Podívejte se spolu s námi na vodovodními baterie z kolekce Ravak, jež mohou podtrhnout právě vaši novou koupelnu. A zeptali jsme se také odborníka ze společnosti Ravak, jaké baterie si žádají dnešní zákazníci.

Jaký tvar se vám bude hodit?

Ve většině případů se můžeme setkat s lesklými pochromovanými bateriemi, které tvoří naprostou převahu. Ty se však mohou podstatně lišit svým tvarem. Obecně platí, že k výrazně definovaným tvarům umyvadel a ostatních zařizovacích předmětů se hodí baterie s ostřejšími hranami. Naopak pokud máte např. umyvadlo, jež má oblé tvary, žádá si stejného společníka i v bateriích. S designem souvisí i velikost vodovodní baterie. Na drobném umyvadle bude mnohem lépe vypadat subtilnější baterie. Umyvadla honosnějších tvarů snesou naopak majestátní velké baterie.

Umyvadlová baterie NEO

 

Termostatická sprchová baterie

Při výběru nešetřete

Vodovodní baterie jsou dnes k dostání v nepřeberných sortimentech i cenovém rozpětí. Podle svých finančních možností si může vybrat každý, aniž by se musel uchylovat k extrémům. Náklady na rekonstrukci nebo stavbu nové koupelny nejsou zrovna malé, ale baterie tvoří jednu z menších položek. Může však podstatně pokazit dojem z celého díla. Často vás může zlákat nákup levných baterií. Ty jsou podobné s dražšími modely. Nenechte se oklamat a nesoustřeďte se pouze na design baterie. Nejdůležitější součásti vodovodní baterie jsou ukryté uvnitř. A když koupíte baterii v hodnotě pod 500 Kč, může se stát, že vám způsobí více trápení než užitku. Cenu vodovodní baterie tvoří několik parametrů. Těmi je materiál, kvalita kartuše a dokonalost pochromování.

ČTĚTE TAKÉ: Jak si vybavit koupelnu, aby vám poskytla potřebný relax?

Z čeho jsou tvořeny kvalitní baterie?

Těla baterií jsou zhotovena z mosazi, která by měla být zároveň co „nejčistší“. Ověření výrobci používají na baterie dostatečné množství mosazi, proto mají výrobky silnější stěny než nejlevnější baterie na trhu. Je jasné, že na první pohled toto třeba nepoznáte, proto si vezměte baterii do ruky. Váha baterie vám může ledacos prozradit. Čím je těžší, tím bude mít silnější stěny a delší životnost. Povrchová vrstva baterie je tvořena chromem. Důležitá je tloušťka pochromování. Na tom závisí, jak dlouho si baterie udrží svůj vzhled. Levné baterie mají vrstvu chromu tak minimální, že může dojít k poškrábání, ale také se může lehce ošoupat běžným používáním.

Důležité jsou i komponenty baterie

Soustřeďte se také na hadičky. Rizikovým místem nejlevnějších stojánkových baterií jsou i právě použité hadičky na přívod vody, které jsou často jen z plastu. A ten obsahuje zdraví škodlivé látky, které se mohou uvolňovat do přiváděné pitné vody.

Které baterie jsou v oblibě?

Produktový manager firmy RAVAK Jan Vágner nám sdělil, že zákazníci si velmi oblíbili koncept Rosa. Koncept Rosa zahrnuje kromě vany, nábytku a umyvadla i odpovídající umyvadlové, vanové a další typy designově sladěných baterií. Zákazníci v tom spatřují výhodu. Nemusí totiž přemýšlet, zda jimi zakoupená vodovodní baterie bude ladit s ostatním vybavením v koupelně či nikoli. A navíc si také nejsou jistí kvalitou. Koncept Rosa vám nabízí veškeré vybavení do vaší koupelny a můžete si být jistí, že bude odpovídat těm nejvyšším nárokům moderních koupelen.

Koncept Rosa
Koncept Rosa

 

Fotografie převzaty z webu www.ravak.cz

Další článek na téma koupelnové baterie si můžete přečíst zde.