Pokud jde o některé místnosti v domě nebo bytě říct, že je skutečně nejvíce používaná, je to ložnice a to dost možná, aniž by si to člověk vůbec uvědomoval. Nejvíce času v ní totiž stráví spánkem. Zařídit ložnici tedy v přeneseném smyslu znamená vybrat kvalitní postel. K výběru postele se vztahují pravidla. Jistě že svou důležitou roli tu hraje také vkus, zařízení ložnice a potažmo zbytku bytu nebo domu, ale také účelnost.

Jak zajistit úložný prostor navíc?

Pokud například žijete v menším bytě, určitě uvítáte prostor navíc k uskladnění potřebných věcí, který poskytují postele s úložným prostorem. Obvykle jsou k dostání v polstrovaném provedení kdy se plocha lůžka zvedá na pružině. Byli byste překvapeni, kolik se toho pod podobnou postel vleze. Jiné typy postelí – kovové nebo dřevěné na nohách mohou také poskytnout prostor pod nimi pro uskladnění věcí například v boxech. Je ale potřeba počítat s tím, že pokud postel něčím delším nezakryjete, budou věci naskládané pod ní vidět. Úložný prostor je tedy jen jeden z faktorů. Není ale zdaleka jediný.

ČTĚTE TAKÉ: Jaká matrace je kvalitní a kterou pořídit?

Na co hledět při nákupu postele?

Při koupi postele samozřejmě člověk hledí také na její cenu a co všechno za tuto cenu dostává. Jedná se totiž poměrně velkou investici na dlouhé roky dopředu. V podstatě kupujete u postele tři věci – rám, rošt a matraci. Polstrované postele bývají za jednotnou cenu, kdy dostanete všechny součásti za jednu částku, která ale zase bývá ne zrovna malá. U kovových nebo dřevěných postelí bývá často součástí rámu postele také rošt, přičemž ceny rámů postelí se hodně různí. Sami si tak můžete vybrat, kolik investujete. Stejně to pak je i s výběrem matrace. Můžete si pořídit levnější a celý set vás vyjde na nižší částku. Nebo můžete naopak investovat raději do kvalitní zdravotní matrace, za kterou můžete zaplatit mnohdy více, než za samotný rám postele s roštem.

Zdroj fotografie: nabytek-elegance.cz