Odpovědět na otázku, proč bychom měli volit tepelné čerpadlo, není až tak jednoduché, jelikož tepelná čerpadla jsou něčím, co přináší celou řadu inovací. Určitě se člověk tepelného čerpadla jako takového nesmí bát. Jedná se o zcela bezpečnost a výhodnou záležitost, jež může přinést do domácnosti obrovské finanční úspory.

Potřebujeme šetřit

Každý z nás si logicky vzpomene na to, jak nadává, když mu přijde vyúčtování za plyn za jisté období. Celková suma za topení v rodinném domku je každým rokem vyšší, a tak je nasnadě volit nové alternativy vytápění, které spočívají především v nákupu tepelného čerpadla. Spolehlivá tepelná čerpadla vzduch voda dnes již umí fungovat úplně bezproblémově a slibují maximální možnou úsporu. Rozhodně nemusí brod věci volit tepelná čerpadla hlavně skrze jejich úsporný režim. Mnozí lidé si říkají, že raději koupí klasická krbová kamna anebo i nechají vybudovat krb. Tuto možnost samozřejmě nelze nikomu vymlouvat, nicméně neustálé obtěžování lidí tím, že musí přikládat a také neekologičnost tohoto typu vytápění hovoří pro jeho nevhodnost.

Mysleme na naše zdraví a životní prostředí

Když si každý v obci zatopí, pak vzduch v okolí doslova trpí, což se projevuje i na zdraví lidí, kteří všechno dýchají. Tepelná čerpadla jsou ekologická a lze se na ně spoléhat i z hlediska dlouhodobého bezpracného vytápění. Obsluhu čerpadla s trochou nadsázky zvládne i malé dítě. Jedná se o naprosto jednoduché ovládání, jež je intuitivní. V případě nejasnosti si ale může každý člověk přečíst návod přiložený k čerpadlu anebo návod online na webu prodejce. Třeba webové stránky www.tepelna-cerpadla.cz přesně ukazují možnosti tepelných čerpadel Stiebel Electron, která jsou vynikající záležitosti pro vytápění a ohřev vody v jakékoli domácnosti. Jeho extrémně tichý chod a dlouhodobá spolehlivost jsou jasnou věcí.

Tepelné čerpadlo WPL 15 vzduch/voda pro vytápění, přípravu TUV a vytápění vnitř. bazénu
Rodinný dům vytápěný tepelným čerpadlem vzduch/voda WPL10 ve venkovním provedení.Na topný systém napojeno přes 200-litrovou akumulační nádrž. Náhrada původního plynového kotle.

Zdroje fotografií: reference tepelna-cerpadla.cz