Venkovní předokenní rolety jsou ideálním doplňkem oken, jež pomáhají samotnému bydlení a jsou prospěšné i pro obyvatele domu. Poskytují hned několik výhod. Chrání obyvatele před slunečními paprsky. To je jeden z hlavních důvodů, proč si rolety pořizujeme. Rovněž se díky nim zvýší zabezpečení domu. Jedná se o určitý bezpečnostní prvek oken. Předokenní rolety představují také zvukovou a tepelnou izolaci. Nebudete obtěžování zvukem z okolí a nedochází tolik k únikům tepla z interiéru. V neposlední řadě vám zajistí dostatek soukromí, pokud si jej budete zrovna přát. Předokenní rolety jsou tedy účelným řešením pro ty, jež chtějí zvýšit komfort svého domu.

Předokenní rolety nejen do novostaveb

Možná si můžete myslet, že předokenní rolety se hodí jen do novostaveb a do dříve vystavených domů je nelze namontovat. Opak je pravou. Předokenní rolety už nejsou výsadou pouze novostaveb, ale s oblibou se instalují i na starší okna. Trendem posledních let je snížit spotřebu energií a právě to předokenní rolety umí. Již jsme zmínili tepelně izolační stránku. Navíc jejich popularita stoupá i vlivem dalších výhod, které jsme vám také představili.

Typy předokenních rolet

Existují dvě kategorie venkovních předokenních rolet, jež se rozlišují podle provedení montáže. Prvních z nich jsou okenní rolety pro dodatečnou montáž a tyto rolety jsou určeny pro domy, které již mají fasádu, a proto se obvykle montují na starší domy. Druhý typ rolet je montován pod omítku a jsou tedy nejčastějším řešením pro novostavby, kde se s předokenními roletami počítá v rámci výstavby domu. Na oba typy předokenních rolet se zaměřuje společnost Almma.cz a pojďme si je představit blíže.

Venkovní rolety pro dodatečnou montáž

Pokud u vašeho domu nebude možné zabudovat předokenní rolety do stávající stavby, pak jsou ve vašem případě ideálním řešením předokenní rolety pro dodatečnou montáž FINALM®. Tyto rolety vyvinula společnost Almma speciálně pro tyto situace. Vyrábí se na zakázku v přesných rozměrech, které potřebujete. Vybrat můžete takové barevné provedení, aby vám rolety ladili s interiérem i exteriérem vašeho domu. Zvolit je možné hliníkové rolety, jejichž životnost je prakticky neomezená nebo i jiný materiál.

Roleta pro dodatečnou montáž

 

Možnosti umístění těchto rolet jsou následující:

  • montáž na rám okna
  • montáž do otvoru
  • montáž na fasádu
  • FINALM se sítí.

Z možností ovládání rolet si můžete vybrat:

  • ruční výklopný naviják
  • ruční klikový naviják
  • rlektrické ovládání SOMFY.

Venkovní rolety se schránkou pod omítku

Jak už bylo řečeno, tyto předokenní rolety jsou určeny na novostavby nebo rekonstrukce domu. Jedná se o provedení se skrytou schránkou pod fasádu nebo se montují do roletového překladu Rono/Vário. Tyto rolety se otevírají nahoru a jsou umístěny ve vodících lištách. Rolují se do roletové schránky. Opět je vám k dispozici vzorník barev, jež se na tyto předokenní rolety používají.

Roleta se schránkou pod omítku

 

Možnosti umístění rolet jsou tyto:

  • odstupňovaný překlad
  • překlad Rono
  • bez přípravy překladu
  • TOPALM se sítí

Co se týče možností ovládání, jsou stejné jako v případě rolet pro dodatečnou montáž a to:

  • ruční výklopný naviják
  • ruční klikový naviják
  • elektrické ovládání SOMFY.

Síť proti hmyzu

K oběma typům rolet je možné dodat síť proti hmyzu. Všichni moc dobře víme, jak nám dokáže hmyz znepříjemnit život, hlavně během spánku. Probdělé noci kvůli komárům, to je doslova noční můra. Proto je síť proti hmyzu praktickým doplňkem.

Zdroj fotografií: Almma.cz