Rodinné bazény se staly již neodmyslitelnou součástí našich zahrad. Odpočinku si u nich užívá celá rodina. Radost z bazénu tak mají nejen děti, ale i dospělí. Dnes si můžete vybrat mezi mnoha druhy nadzemních i zapuštěných bazénů. Záleží jen a pouze na vašich preferencích. Jestliže si nejste jistí, obraťte se na profesionálního prodejce bazénů. Jasno byste si měli udělat zejména v požadovaných rozměrech bazénu a jeho tvaru. S ohledem na velikost bazénu musíte vybírat také výkonnou bazénovou filtraci pískovou a písek do bazénové filtrace, která bude odstraňovat hrubé nečistoty z vaší vody.

Bazénový vysavač vysaje nečistoty

Bohužel však ani sebevýkonnější bazénová písková filtrace není schopna odstranit všechny nečistoty, které se usadí zejména na dně a po stěnách vašeho bazénu. Proto je nutné pořídit si také bazénový vysavač. K dostání jsou tři základní typy – ruční vysavače, poloautomatické vysavače a automatické. Asi nejvýhodněji vás vzhledem k poměru výkonu a ceny vyjde poloautomatický vysavač, se kterým bude čištění bazénu hračkou. Automatické vysavače sice zvládají práci již téměř samy, ale jejich cena je poměrně vysoká. Záleží tedy na tom, kolik peněz chcete do bazénového vysavače investovat. Konkrétní nabídku si můžete prohlédnout na www.bazeny.cz/bazenove-prislusenstvi/vysavace/.

ČTĚTE TAKÉ: Jarní příprava bazénu

Další pomocníci bojující s nečistotami

A jaké další bazénové příslušenství byste si rozhodně měli pořídit? Chybět by vám neměla kvalitní bazénová chemie, síťka na zachycení nečistot z hladiny bazénu (listí, hmyz, atp.), krycí a solární plachta. Tyto maličkosti vám usnadní péči o váš bazén a vy si tak budete moci bez problémů užívat pohody u vody. Mohlo by se zdát, že je péče o bazén náročná, ale opak je pravdou. Stačí pár pravidelně se opakujících úkonů, které vám nezaberou více než pár minut týdně. Užijte si léto u vašeho rodinného bazénu už letos!

Publikováno v kategorii: Zahrada