Spánek je pro každého z nás velmi důležitý. Díky němu můžeme být každý den aktivní a plní síly. Náš spánek by proto měl být co nejkvalitnější. Problémy se spaním však dnes trápí velkou část populace. Důvodů je mnoho – vysoké pracovní vypětí, stres, zdravotní problémy. Mnohdy za však za nespavostí stojí i tak v uvozovkách banální věc, jako je naše postel, tedy zejména kvalita matrace. A právě na matrace se dnes zaměříme.

Podle čeho vybírat matraci?

Výběr matrace je docela složitý, pokud se v nabídka dnešních matrací moc neorientujete. Synonym pro levné matrace nemusí vždy být slovo nekvalitní. Je nutné si uvědomit, že ne vždy se kvalita matrace odvíjí od pořizovací ceny. Zaměřit byste se měli také na další důležitá kritéria. Jako první byste se při koupi nové matrace měli zamyslet nad tím, jak často na matraci spíte. Jestliže máte v plánu pořizovat matraci pro každonoční použití, měli byste dbát zejména na kvalitu výrobního materiálu a výplně. Potah matrace by měl být pokud možno snímatelný a určený pro praní v automatické pračce. Jen tak bude vaše spaní kvalitní a hygienické zároveň.

Zdravotní matrace

V případě zdravotních problémů, jako jsou bolesti zad, je vhodné zvolit zdravotní matraci. Do této kategorie spadá také matrace Purtex. S matrací Purtex ulevíte svým zádům. Tuto matraci vyrábí český výrobce. Zdravotní matrace jsou vyrobeny z kvalitních a odolných materiálů, které zajistí váš dobrý spánek.

Samostatné matrace

Pro dvě spojené postele neboli tzv. dvojlůžka je v každém případě lepší zvolit dvě samostatné matrace. Každá matrace může mít odlišnou tvrdost, atp. Samostatné matrace jsou také mnohem více variabilní a můžete je snadněji otáčet. V internetovém obchodě Matrace za hubičku si můžete objednat ve speciální akci dvě matrace za cenu jedné. Celou nabídku si můžete prohlédnout na webové adrese http://www.matracezahubicku.cz/matracezahubicku/eshop/11-1-MATRACE-1-1.