Spánkem každý den začínáme a taky končíme. Ovlivňuje to, jak se budeme v novém dni cítit. Každý člověk podává své výkony a rozhodnutí, ať už jsou správná nebo špatná, nejen podle svých fyzických možností, ale i psychických. Právě tyto stavy jsou ve velké míře ovlivněny kvalitou spánku. Kvalitní spánek dokáže zajistit pouze kvalitní matrace. Spíte na takové? Přiznáváte, že právě tomuto vybavení ložnice jste nevěnovali dostatek pozornosti?

Stará matrace má to nejlepší za sebou

Mnozí z nás se snaží žít zdravě, konzumují zdravou stravu, cvičí apod., ale když potom večer ulehnou na matraci, která už toho má hodně ze sebou, není to zrovna v souladu se zdravým životním stylem. Je pravdou, že jen málokdo si hlídá stáří své matrace a řekněme na rovinu, že to ani nepovažuje za důležité. Vy víte, jak dlouho na své nynější matraci spíte? Zda 2, 5, 8 nebo 10 let? Ačkoliv se může zdát, že je to zcela zbytečné, faktem zůstává, že vlastnosti matrace časem ochabují a matrace tudíž neslouží, tak jak má. Každá matrace má svou životnost. Obecně se doporučuje vyměnit matraci po 8 až 10 letech, a to zejména z toho důvodu, aby poskytovala optimální podporu, relaxaci a komfort po náročném dni.

kvalitní matrace vám musí poskytnout potřebnou podporu a přizpůsobit se vašemu tělu

Jakou matraci pořídit?

Pakliže jste i vy usoudili, že je ideální doba na výměnu matrace a rádi byste si pořídili novou, dnešní doba nabízí, co se týče matrací velké možnosti. K dostání jsou standardní rozměry matrací, jako jsou 80×200 cm, 90×200, 100×200 cm. Není problém zakoupit matraci větších rozměrů, kupříkladu 160×200 cm, 180×200 cm, ale i 200×200 cm. V oblibě jsou také matrace na míru, ani ty není problém objednat. Praktické jsou matrace, u nichž je snímatelný potah, který lze vyprat. Případně můžete využít matracový chránič, který se vkládá pod prostěradlo, aby se matrace ochránila. Výhodou je široká nabídka matrací z různých materiálů, jako je líná pěna, bio pěna, studená pěna, latexové, tempur, zdravotní, sendvičové, zónové a profilové, gelové, pružinové, taštičkové, dětské a další. Mnohé matrace nabízejí kombinaci těchto materiálů.

ČTĚTE TAKÉ: Jaká matrace je kvalitní a kterou pořídit?

Ušetřete při nákupu nové matrace

Pravidlo čím dražší matrace, tím kvalitnější, v tomto případě neplatí. Zároveň však na nákupu matrace nešetřete a nekupujte hned první, levnou, na kterou narazíte. Nicméně lze výrazně ušetřit v případě, že využijete akce Matrace 1+1 zdarma, kterou nabízí mnohé prodejny i e-shopy. Kupříkladu matrace v akci koupíte zde. Tady máte možnost vybírat z pestré škály různých matrací a zvolit si materiál, který preferujete.

Zdroj fotografie: Eshop ProSpanek.CZ