175_1_smallPostel je nábytek, na kterém každý z nás tráví nejvíce času. Žádný jiný nábytek není tolik využíván, jako právě postel, a tuto informaci byste měli mít v mysli, pokud budete vybírat novou. Pokud máte rádi moderní design, pak jistě narazíte na mnoho postelí v tom nejtrendovějším stylu, nicméně důležitá je rovněž kvalita a ohled na zdraví. A v tomto směru nemůžete udělat chybu, pokud vsadíte na postel z masivu. Řadí se k tomu nejlepšímu, co vám může trh ložnicového nábytku v současné době nabídnout.

Masivní postele nabízí řadu výhod, a pokud se už rozhodnete pro jejich koupi, tato investice se vám mnohonásobně vyplatí. Pojďme si tedy ty hlavní předností představit a ujasnit si, proč je právě tato postel tím nejlepším i do vaší ložnice.

Robustní konstrukce

Již na první pohled si u postele z masivu všimnete její robustní konstrukce. Právě ta je její velkou devízou, protože udává životnost materiálu. Používám ani stářím se nemění, takže vám vydrží velice dlouho, v podstatě na celý život. Díky tomu, jak je pevná, odolná a stabilní, vás už nebude obtěžovat žádné vrzání, praskání či jiné zvukové efekty, jak tomu bývá u levných variant. Masivní postele mají tedy vysokou trvanlivost, a v podstatě jsou nezničitelné. Mohou být vyrobeny z různých kvalitních dřevin, jako je borovice, buk, dub, smrk, bříza, jasan, javor či z exotických stromů. Mezi cenově výhodné se řadí masivní postele z borovice, za nejkvalitnější je pak považován bukový masiv.

Masivní postel z borovice velikosti 160,180x200 lze pořídit již za cenu 5 599 Kč (model Bára z e-shopu grossmann-matrace.cz)
Masivní postel z borovice velikosti 160,180×200 lze pořídit již za cenu 5 599 Kč (model Bára z e-shopu grossmann-matrace.cz)

Zdravotní nezávadnost

V místnosti, kde spíte, byste měli vytvořit ty nejlepší podmínky pro zdravý spánek. Jelikož je masiv přírodní materiál, je zároveň zdravotně nezávadný, a tudíž ohleduplný nejen vůči nám, ale i přírodě. Masivní postele neobsahují chemické příměsi nebo rakovinotvorné látky nacházející se ve formě formaldehydu, který lze nalézt kupříkladu u nábytku z lepené dřevotřísky. Postele z masivu jsou tedy vhodné pro všechny, i pro těžké alergiky a astmatiky. Do ložnice je pak dobré pořídit i další nábytek z tohoto materiálu, jako jsou skříně z masivu, komody či noční stolky z masivu.

Jedinečná atmosféra

Další nespornou výhodou je dokonalá atmosféra. Dřevo vdechne do vaší ložnice kousek přírody a krásně ji ovoní lehkou vůní dřeviny, což vám žádný jiný materiál neposkytne. Nelze mu upřít určité kouzlo a tradici, které je nenahraditelné.

Atraktivní vzhled

Masivní dřevo je ozdobou každého interiéru. Má atraktivní vzhled, který nevyjde z módy ani po několika letech. Postel se bude vyjímat jak v moderní, rustikální, tak v ložnici jakéhokoliv stylu. Jak už bylo řečeno, vybrat si můžete některou z dřevin, jež má svou charakteristickou strukturu a odstín. Ten lze případně ještě libovolně namořit do jiné barvy.

Postel z masivní borovice mořená do odstínu ořechu, cena 6 100 Kč (model Hana, grossmann-matrace.cz)
Postel z masivní borovice mořená do odstínu ořechu, cena 6 100 Kč (model Hana, grossmann-matrace.cz)

Pokud vás postele z masivu oslovili a chtěli byste si nějakou vybrat, pak vám můžeme doporučit nabídku českého výrobce masivního nábytku do ložnice, kterou naleznete na stránkách www.grossmann-matrace.cz, kde si můžete vybrat ze zhotovených modelů s možností individuálních úprav.