Obraz018Zima se pomalu a jistě blíží a s ní přichází i chladnější noci. Během těch spousta z nás potřebuje mít nejen teplou peřinu, ale i teplé povlečení, které nás zahřeje. I vy se považujete za zmrzlíky a máte rádi teplo? Na druhou stranu se vám lépe spí ve větrané místnosti, ale máte strach, že prochladnete? Pak byste rozhodně neměli přehlédnout měkoučké a hřejivé povlečení z mikroplyše, které je nyní hitem současných ložnic.

Na našem trhu se nachází různé druhy ložního povlečení, z nichž jsou některé typy pro zimní období mnohem vhodnější. Jistě jste i vy vyzkoušeli flanelový materiál, který je velice příjemný na dotek a zahřeje vás, nicméně právě mikroplyš posouvá možnosti v ložnici na vyšší level. Dodá vám pocit jedinečnosti a je mnohem hřejivější než flanel. Připomene vám hordu plyšáků z dětství, ke kterým jste se tulili během nocí.

Jaké je povlečení z mikroplyše?

Povlečení z mikroplyše se vyrábí ze 100 % polyesteru. Tvoří jej mikrovlákno, které se speciálně upravuje tak, aby bylo měkké, hebké a příjemné na dotek. Má v podstatě husté, ale jemné chloupky, které dodávají povlečení sametový a luxusní vzhled. Vyrábí se rovněž prostěradla z mikroplyše i dekorační polštářky, takže si můžete svou postel kompletně vybavit tímto výjimečně pohodlným materiálem.

Jaké jsou výhody mikroplyše?

Mikroplyš přináší svým uživatelům řadu výhod. Mezi ty se řadí kupříkladu:

  • – měkkost,
  • – jemnost,
  • – vynikající termoregulační vlastností,
  • – vysoká hřejivost, kterou oceníte zvláště v zimě, ale můžete jej používat po celý rok,
  • – rychle schne,
  • – nemusí se žehlit,
  • – nevytváří žmolky,
  • – nepouští chloupky,
  • – je vhodný pro alergiky.

Je na zimu lepší mikroplyš nebo flanel?

Mikroplyš je vhledem ke své vysoké hřejivosti velkou konkurencí pro flanelové povlečení, které má u nás velkou tradici. Které povlečení je tedy lepší, a které si vybrat? V prvé řadě je potřeba říci, že někomu z vás může vyhovovat více mikroplyš, dalšímu zase varianta druhá. Otázkou tedy je, kterému dáváte přednost. Jestliže jste zastáncem 100 % bavlny, pak je pro vás zřejmě jasnou volbou flanel. U tohoto povlečení pravděpodobně narazíte i na více vzorů a motivů, přece jen se vyrábí déle. Chcete-li zkusit něco nového a zajímá vás i praktická stránka, určitě vsaďte na mikroplyš. Prostě jej vyzkoušejte a uvidíte sami. Jsme si jistí, že nebudete litovat.

Vybírat můžete jednobarevné, tak vzorované modely, které se dnes vyrábí i u mikroplyše:

Povlečení z mikrovlákna KLUBÍČKO hnědé, cena: 610 Kč (levnaprosteradla.cz)
Povlečení z mikrovlákna KLUBÍČKO hnědé, cena: 610 Kč (levnaprosteradla.cz)
Povlečení z mikrovlákna LISTY zelené, cena: 610 Kč (levnaprosteradla.cz)
Povlečení z mikrovlákna LISTY zelené, cena: 610 Kč (levnaprosteradla.cz)
Povlečení mikroplyš oranžové, cena: 560 Kč (levnaprosteradla.cz)
Povlečení mikroplyš oranžové, cena: 560 Kč (levnaprosteradla.cz)

Na závěr vám doporučujeme návštěvu e-shopu www.levnaprosteradla.cz, kde naleznete širokou nabídku povlečení, jak z mikroplyše, flanelu, tak jiných materiálů.