Nenechte se ubít vysokými letními teplotami, které atakují teploměr i zdraví. Vyměňte svůj oblíbený šálek horkého čaje za některou ze studených variant a dopřejte si tak v létě tolik potřebnou hydrataci a skvělou chuť. Udělejte si některý z kvalitních čajů na studený způsob a nenechte se zaskočit vedry!

Sáhněte po šťavnaté kombinaci ananasu a broskve. Tento ovocný čaj, který si zamilují i děti, navíc můžete připravit dvěma způsoby. Buď jej zalijete horkou vodou a necháte zchladnout, nebo večer nasypete směs do konvičky, zalijete studenou vodou a ráno můžete servírovat ledové osvěžení. Ovocné kousky z čaje si navíc můžete dopřát jako svačinku.

Většího osvěžení docílíte vložením plátku citrónu.

Inspirujte se exotickými dálkami a dopřejte si doušek čaje z ibiškového květu, který napomáhá vyrovnávat krevná tlak. Oblíbený je tento nápoj zejména na severu Afriky a chutná skvěle horký i studený. Snoubení svěžích chutí nabízí také Ibišek & Máta. Tento ájurvédský čaj si můžete dopřát v bio kvalitě.

Čaje zahřejí, osvěží i prospívají zdraví.

Na západě Afriky si i pod horkým saharským sluncem servírují horký čaj. Jeho ochlazující síla spočívá v jedné ze čtyř ingrediencí – v mátě. Příprava je velmi jednoduchá k zelenému čaji (v arabských zemích se často podává s černým čajem) přidáte mátu a cukr podle chuti a pak už jen stačí zalít horkou vodou. Marocký čaj příjemně osvěžuje a dodává energii.

Připravit ledový čaj není nic těžkého, stačí jen trochu času na zchladnutí a případně pár kostek ledu. Ledovou variantu si tak můžete vyrobit i ze svého oblíbeného zimního čaje. Po ochlazení přidejte do nápoje pár plátků citrónů či limetky nebo si vylepšete svou zamilovanou chuť kousky čerstvého ovoce. Večer pak stačí přidat pár kapek alkoholu a skvělý letní koktejl je na světě!

I čaj s kapkou alkoholu může být zajímavým drinkem k letnímu osvěžení.

Zdroj: Čajová zahrada