Blíží se váš velký den a vy ještě stále nemáte představu, co s vlasy? Nevíte, jaký účes zvolit, abyste byla dokonalá a váš nastávající muž z vás nespustil oči? Svatbu je potřeba naplánovat od A po Z a váš vzhled k tomu neodmyslitelně patří. Abychom vám ulehčili práci s hledáním vhodného účesu, připravili jsme pro vás několik trendových tipů pro dlouhé, polodlouhé i krátké vlasy. Inspirujte se a poté se svěřte do rukou šikovné kadeřnice.

Boho styl

V posledních létech je v případě svateb na výsluní přírodní a boho styl. Tento trend se odráží i v účesech. Vládne jim přirozenost a spojení s přírodou v podobě doplňků a materiálů. V rámci boho účesů lze vlasy jen navlnit, zkombinovat s pletenými copy, doplnit živými květinami, věnečkem, květinovou čelenkou a to tak, aby vlasy působily nedbale, jakoby je rozfoukal vítr.

Zdroj: Pinterest – mujerde10.com, mywedding.com, britneyegner.com

Minimalismus v podobě něžných vln

Máte delší vlasy? Pak jsou vaše možnosti velmi pestré. Využijte délky ve svůj prospěch a ukažte je. Mezi nejoblíbenější svatební účesy pro dlouhé vlasy se řadí něžné vlny, které můžete nechat jen tak rozpuštěné, připnout k nim svatební závoj, po bocích sepnout nebo horní vlasy vyčesat.

V závislosti na stylu vaší svatby je možné účes vylepšit, např. vlasovou sponou, pinetkou, vlasovým hřebenem či květinou.

Účes s copánky

Oblíbeným trendem jsou rovněž copánky ve spojení s rozpuštěnými vlasy. Tento styl působí romanticky. Hodí se pro boho svatby i elegantní dámy. Záleží na tom, jako moc budou vlasy sepnuté, zda jen tak ledabyle nebo do hladka. Tento účes vynosíte i na plesy, dokonce na běžný den.

Elegantní drdol

Mezi nejčastější svatební účes se řadí drdol, který je stále chick a nadčasový. Vlasy lze mít sepnuté ležérně dozadu a do hladka. Pakliže si nejste jistá, zda vám bude slušet, stačí uvolnit pár pramínků u obličeje a účes dostane lehkost. Drdol může mít mnoho podob, záleží na tom, jakými vlasy disponujete.

„Drdol dnes neznamená konzervativní svatební účes. Naopak jsou trendy takzvané “messy” drdoly. Jde o povolené drdoly, kdy vám kolem obličeje padá pár pramínků. V kurzu jsou rovněž asymetrické drdoly po straně, jež působí hravě a jsou krásné ze všech stran,“ poradila paní Kateřina Třasáková z kadeřnictví Beautyshape.

Šmrncovní krátkovláska

Majitelky krátkých vlasů mají možnosti omezenější. Avšak i z krátkých vlasů je možné vykouzlit velmi atraktivní a krásné účesy. I zde záleží na tom, v jakém stylu vaše svatba bude. Vsadit můžete například na květinovou eleganci. Květinovým věnečkem nebo čelenkou docílíte bohatšího dojmu. I brože budou v krátkých vlasech vypadat velmi zajímavě a účes ozvláštní. Nejrůznějšími vlasovými doplňky nemůžete nic zkazit. Pro rebelky je ideální rozcuchaný a volný vzhled.

Náš tip: V případě, že se rozhodnete pro drdol či jiný vyčesaný účes, zvolte výraznější a delší náušnice. Ty celkový dojem podtrhnou, vyniknout a vytvořený šmrncovní dojem.