Nechce se vám ometat neustále auto od sněhu a škrábat led z čelního skla? Ani prohrnovat před garáží, abyste mohli otevřít její dveře? Postavte si garážové stání. Auto udrží v bezpečí před živly a podstatně zrychlí vaše ranní cesty do práce.

V zimě jsou levnější

Zimní období je poměrně vhodnou dobou pro nákup a stavbu. Dřevěné garážové stání můžete na podzim a v zimě sehnat levnější v rámci posezónních slev. Zima ani mráz přitom stavbě v podstatě nebrání. Stačí mít hotové betonové základy, patky či pasy, anebo použít zemní vruty před příchodem mrazu.

Péči vyžaduje minimální

Dřevěné garážové stání si můžete vybudovat i jako přístřešek pro dvě auta nebo praktické garážové stání se zázemím. Pokud zvolíte přístřešek na auto z pevného a odolného dřeva severské borovice, a naimpregnujete ho vhodným přípravkem, vydrží vám na věky. Jen musíte dodržovat, především v zimě, základní principy péče. Tedy v případě, že napadne velké množství sněhu, ho i pravidelně sundavejte ze střechy. A také nezapomeňte jednou za dva roky celou konstrukci natřít vhodným přípravkem. Pak vám dřevěné garážové stání vydrží desítky let.

Přečtěte si článek – Zima poškodí i dřevěné garáže: víme, jak tomu předcházet