Abstraktní obrazy vnesou do vašeho domova nádech tajemna a budou vás nutit zamyslet se a představit si, co tím chtěl umělec říci. Abstraktní obrazy jsou v současné době velmi moderní, protože se hodí do všech pokojů v domě. Působí velmi stylově a navíc si v nich každý najde to své. Díky modernímu zpracování jsou abstraktní obrazy plné různých odstínů, a proto jsou ideální volbou na kombinaci s nábytkem, podlahou i celkovým stylem vašeho domova.

Kam se nejvíce hodí abstraktní obrazy?

Jak už jsme psali výše, můžete si obraz pověsit do jakékoliv místnosti. Předsíni dodají tajemno, obývací pokoj podtrhnou a v ložnici si můžete před spaním představovat, co abstraktní obraz symbolizuje, a zapomenout tak na problémy všedních dní.

Abstraktní obrazy mohou dokonale zapadnout do odstínu barev, které máte v místnosti. Nebo mohou být také naprosto kontrastní a tím na první pohled zaujmout. V současné době je moderní minimalistický styl, proto si pořiďte jeden větší abstraktní obraz na stěnu. Bude dominantou celého pokoje a vy se na něj stále budete v myšlenkách vracet. Navíc bude skvěle doplňovat místnost.

Velice oblíbený motiv abstraktních obrazů je vesmír. Díky svému nekonečnu je ideální volbou do ložnic nebo koupelen. Tmavé odstíny se budou skvěle vyjímat u nábytku ze světlého dřeva. Vesmír navodí skvělou atmosféru pro relaxaci při hudbě, čtení knih nebo debatování u kávy. Abstraktních obrazů s touto tématikou najdete opravdu hodně. Vyberte si nejzajímavější obraz, který vám padne  do oka jako první. Vaše mysl vám napoví hned v prvním okamžiku, jaký abstraktní obraz je pro vás nejvhodnější.

Dalším téma, které se velmi často objevuje v abstraktních malbách, jsou geometrické tvary. Geometrické obrazce si nejčastěji lidé pořizují do obývacích pokojů nebo do předsíní. Znázorňují různé tvary, které do sebe zapadají, a vytváří tak úchvatnou scenérii.

Ale ani dětský pokoj nemusí být ochuzen o tento malířský styl. Jen pozor na zvolení barevných kombinací. Některé děti mohou být citlivé a abstraktnost jim může vadit. Nemusí pochopit nekonečno a může se jim obtížněji usínat. To samé platí o umístění v ložnici pro citlivější jedince. Jestliže ale víte, že vám naopak abstraktní obrazy nevadí a dokáží vás odnést od stresu, je ložnice vhodné místo pro umístění abstraktního obrazu. To samé platí pro větší děti, které si již dokáží říct, zda chtějí mít takovýto styl v pokoji či nikoliv. Mnoho dětí uniká z reality právě díky představivosti a abstraktní obrazy jim mohou pomoci. Dodnes si jistě vzpomenete na nějaký obraz z dětství, který jste milovali a stále vás přitahoval.

Na jednu místnost bychom ale málem zapomněli. Kancelář nebo část pokoje, která je určená na práci u počítače. Protože v současné době je stále více lidí doma na tzv. homeoffice je i tato část domova důležitá pro navození správné pracovní atmosféry. Při práci na počítači je důležité soustředit se a jestliže se někdy stane, že myšlenky utíkají a nemůžete se soustředit, je abstraktní obraz přesně pro vás. Jestliže cítíte, že vaše soustředění opadá, zkuste se zahledět na abstraktní obraz, představit si co znázorňuje a nechat chvilku svůj mozek přemýšlet nad něčím jiným. Uvidíte, že se myšlenky utřídí a vás může napadnout i jednoduché řešení celého problému.

Abstraktní obrazy budou ve vaší domácnosti skvělým doplňkem každého stylu. Dokáží podtrhnout váš vkus a pozvednout celou atmosféru pokoje. Vyberte si ze široké nabídky abstraktních obrazů, budete spokojeni.