Ne všude je možné zasít běžný trávník, a ne na každém místě je praktickým. Pro tyto účely se hodí mnohem více umělá tráva. Díky své dostupnosti se s ní dnes setkáváme častěji, než by se mohlo zdát. Často ani nepostřehneme, že jde o umělý trávník.

Krásný trávník a jeho uklidňující zelená barva nás fascinuje. Často závidíme lidem jejich terasy nebo předzahrádky s dokonalým trávníkem. Umíte si však představit, že někdo vybíhá na terasu se sekačkou na trávu? Možná zpozorníte, když naopak vidíte souseda trávu uklízet vysavačem. Nejde totiž o trávník klasický, ale umělý. Ten dnes umí vypadat k nerozeznání od toho pravého. Vždy záleží na tom, jaký typ volíte.

Vyberte si umělý trávník

Méně efektními se mohou zdát umělé trávníky s nízkým vlasem. Jde však o velice levné řešení využitelné třeba když chcete ozelenit terasu či balkon a zachovat si snadnou možnost údržby plochy. Právě tato umělá tráva je vhodná i jako herní plocha pro děti, která je teplejší než dlažba a bezpečnější než dřevo. Pokud chcete pouze pocit trávníku, ale spíš oceníte jinou barvu, než je klasická zelená, můžete volit i modrou trávu. Ta je dobrá třeba právě na již zmíněné cvičení, nebo na neobvykle řešená zákoutí.

Umělé trávníky se středně dlouhým a dlouhým vlasem umí trávník skutečně napodobit velice věrně. Najdete i takové modely, jež simulují dokonce i jemně zaschlá stébla. Stále si však zachovávají svěží zelený vzhled, vypadají však k nerozeznání od pravé trávy a stejně příjemné jsou i na dotek. Tento model, umělá tráva SOFT GRASS 766, umí imitovat skutečný trávník i pocitově při chůzi.

Co svedou umělé trávníky?

Umělý trávník se velice snadno instaluje. V podstatě se pokládá stejně jednoduše jako koberec. Umělá tráva se hodí do jakéhokoliv prostoru. Do exteriéru, na terasy, předzahrádky, do zimní zahrady, ale i do interiéru, pokud vám její použití v něm připadá vkusné a logické. Je velice nenáročná na údržbu. V exteriéru je samozřejmě nutné umělý trávník udržovat bez nánosu naváté organické hmoty, která je pak totiž živnou půdou pro to, aby vám v umělém trávníku začal růst plevel. Zabráníte tomu správně připraveným podložím, též průběžným čištěním umělé trávy.

Vydrží umělé tráva na sluníčku? Samozřejmě ano. Je odolná povětrnostním vlivům a rovněž UV záření. Nemění barvu na slunci a je krásně stálezelená v jakémkoliv ročním období. To i tehdy, když naše trávníky ničí letní sucha.

Publikováno v kategorii: Zahrada