masazni-vanyKoupel člověka dokáže příjemně uvolnit a odplavit jeho starosti. Chcete-li si dopřát ještě více relaxu, pořiďte si masážní vanu. Odpočinek v ní se stane vašim oblíbeným denním rituálem.

Masážní vany a druhy masáží

Hydromasážní vana patří do moderní koupelny. Dnešní doba si žádá, aby lidé, kteří jsou mnohdy celý den ve stresu, věnovali také čas odpočinku, který jim umožní načerpat nové síly. Masážní vana se pro tento účel báječně hodí. Uvolňující relaxace si užijete díky vzduchové či vodní masáži. Některé vany mají oba systémy. Rozhlížíte se po vaně pouze s jedním z masážních systémů, ale nevíte, který si vybrat? Hledáte-li vanu, ve které si skutečně příjemně odpočinete a zregenerujete váš organismus, bude vhodná vana se vzduchovou, tzv. perličkovou masáží. Vana mající systém pro vodní masáž je vhodná při léčbě různých zdravotních potíží a slouží lépe pro rekonvalescenci. Kromě hydromasážních van si můžete pořídit také masážní panely či sprchovou hadici do vašeho sprchového koutku. Pokud ho nemáte či ho chcete vyměnit, je možné si rovnou koupit masážní sprchový box.

ČTĚTE TAKÉ: Moderní vodovodní baterie do vaší koupelny

Masážní vany: Odpočinek, který si zasloužíte

Už jsme si naznačili, že hydromasážní vana je oblíbená především pro své mnohé pozitivní účinky. Pojďme si je více přiblížit. Začněme účinky na psychiku člověka. Díky příjemným vodním proudům se odreagujete, zbavíte se napětí, stresu a častější pobyt v hydromasážní vaně vede k větší duševní harmonii. Mechanické a tepelné působení v hydromasážní vaně má však četné blahodárné účinky i v oblasti fyzického zdraví. Dochází k masáži, které uvolňují svaly, lépe prokrví kůži, podpoří látkovou výměnu a vyčistí pokožku. Příznivý vliv má masáž i na krevní oběh, činnost srdce či dýchací soustavu.

Náš tip: Masážní vany za rozumné ceny najdete v e-shopu www.levna-koupelna.cz